MEZUN ÖĞRENCİMİZ

MEZUN ÖĞRENCİMİZ "2021 GÜNÜMÜZ SANATÇISI" SEÇİLDİ

"2021 Günümüz Sanatçıları Ödülü" okulumuz Resim Bölümü 2010 yılı mezunlarından Özgün Şahin'e verildi.

23.09.2021 500

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu'nun yaptığı ve teması "Balkon" olan "Akbank 39. Günümüz Sanatçıları Ödülü" yarışmasında "2021 Günümüz Sanatçısı Ödülü"  okulumuz Resim Bölümü 2010 yılı mezunlarından Özgün Şahin'e verildi.

Agah Uğur, Leyla Alaton, Murat Tabanlıoğlu, Saruhan Doğan, Gönül Nuhoğlu, Derya Bigalı'nın jüri üyeliğinde yapılan değerlendirmede; çalışmalarında birey-mekân-zaman ilişkisi ve modern kent yaşamına dair tipolojilerini modern kent yaşamındaki rastlantısal döngüselliği  dökümanter bir yaklaşımla ele aldığı çalışmalarıyla ödüle layık bulundu.

2019 yılında Kültür bakanlığı Güncel Sanat proje yarışmasında 1.lik ödülünü de alan Özgün Şahin'i Okulumuz ve Resim Bölümü adına kutluyoruz.

Özgün Şahin

1992 doğumlu sanatçı Ordu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden 2010'da mezun oldu.

2014'de "Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi" Resim bölümünden fotoğraf yan dalı ile mezun oldu. Ardından "İstanbul Üniversitesi" Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. 2019'da yüksek lisansını "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi" sanat ve tasarım alanında tamamladıktan sonra sanatta yeterlik/doktora programına başladı.

Fransız antrpolog Marc Augé'nin "Non-Places" kavramından ve Walter Benjamin'in flâneur'ün den esinlenerek 21.yy metropollerindeki "yok-yerler" üzerine çalışan sanatçı, video, resim, enstalasyon ve fotoğraf başta olmak üzere çeşitli araçlarla eserler üretmektedir.

Kişisel sergileri; "Yok-Yerler" BSV Sirkeci,İstanbul (2019)/ "İzlenme" KMAG ,Kadıköy,İstanbul (2014)

·         Katıldığı Sergiler; Akbank Sanat "39.Günümüz sanatçıları sergisi" Taksim, İstanbul (2021),

·         "DEMO" Taşbaşı kilisesi, Ordu (2021)

·         Beyond Vision-Görünenin Ardında,Vision Art Platform Akaretler,İstanbul / (2019)

·         "Rota", Plato sanat ,İstanbul (2019) /

·         "7. Sinopale bienali" Sinop (2019)

·         "5.Genç Sanat Güncel Sanat Sergisi" Cer Modern, Ankara (2019) yer alıyor.