ATIK MALZEMELERİN DE KULLANILDIĞI SANAT KÜTÜPHANEMİZ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

ATIK MALZEMELERİN DE KULLANILDIĞI SANAT KÜTÜPHANEMİZ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih VARGELOĞLU ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Onur BEKYÜREK ve beraberlerindeki İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ilk "Sıfır Atık" temalı kütüphane olan Sanat Kütüphanemizde incelemede bulundular. Ordu temalı resim sergisinin ardından okulumuz bünyesinde bulunan "Özgün Baskı Eserler Koleksiyonu"nu gezdiler.

24.01.2022 1260

                

 

 

ALTINORDU PENPE-İZZET ŞAHİN GÜZEL SANATLAR LİSESİ RESİM BÖLÜMÜ

"GERİ DÖNÜŞÜM SANAT KÜTÜPHANESİ"

                                                           Basın Bülteni- 20 Ocak 2022

 

Altınordu Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Sanat Kütüphanesini diğer kütüphanelerden ayrılan en büyük özellik; Sadece görsel sanatlar içerikli kitaplardan oluşması değil, günümüzde yaşayan birçok sanatçı ve ressamın imzalı kitap, albüm ve kataloglarının yanı sıra sahaf değeri taşıyan nadide eserleri de barındırıyor olmasıdır. Kütüphanenin kurulumunda özellikle ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ kullanılmıştır. Bu amaçla: ahşap sebze kasaları, palet, eski sandık ve bavullar, eski okul sıraları, eski kilim, fındık dalları, fındık çuvalı, kâğıt hamuru, ytong taşı, strafor, atık metaller, el yapımı parşömen ve papirüs kağıtlar gibi yirmi bir farklı atık malzemenin geri dönüşümü sağlanarak; kitaplık, raf, okuma köşesi ve dekoratif objelerin yapımında kullanıldı. 

Sanat Kütüphanesinde; sanat dünyasının önemli isimlerinden yüzlerce sanatçı imzalı kitap ve katalog göndererek önemli katkıda bulundular. Ayrıca; Sanat Galerileri, Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği), UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) KPSD (Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği) gibi önemli dernekler de projeye kaynak kitap desteğinde bulundular.  Sanat ve bilgeliğin sembolü sayılan "Baykuş" sembolünün olduğu Sanat Kütüphanesine ait kitaplar için özel olarak bir Ekslibris (kitap mührü) tasarlandı.  Sanat Kütüphanesi'nin öğrencilerin daha çok ilgisini çekmesi ve kullanılması için görsel dekoratif düzenlemeler ve "Kâğıdın ve Yazının" tarihsel gelişimi ile "Kütüphaneler Tarihi" temalı bilgilendirme köşeleri de bulunmaktadır.

Resim Bölüm Başkanı Orhan Zafer ve öğretmenlerimiz tarafından 2013 tarihinden başlayarak her geçen gün yeni kaynak eserler kazandırılan Sanat Kütüphanesinde: Türk ve Dünya Sanat Tarihi, Geleneksel Sanatlar, Sanat Ansiklopetileri, Sanat Terimleri Sözlüğü, Görsel Sanatlar alanlarından Resim, Heykel, Mimari, Fotoğraf, Grafik-Tasarım vb içerikli kitaplardan oluşan 1200 üzerinde kaynar eser yanında, üniversitelerin tanıtım broşürleri ve sanat içerikli süreli yayın (dergi -gazete) bulunmaktadır. Sanat Kütüphanesinde nadir kitap özelliği taşıyan kitaplar için SAHAF ve ORDULU SANATÇILAR köşeleri de bulunmaktadır.

Güzel Sanatlar Liseleri'nde örnek proje olarak uygulanmaya başlanan SANAT KÜTÜPHANESİ, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

 

24-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202213-01-202213-01-202213-01-2022