2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLK ETKİNLİĞİMİZ-MEZUN ÖĞRENCİMİZ ALPER AYDIN SERGİSİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLK ETKİNLİĞİMİZ-MEZUN ÖĞRENCİMİZ ALPER AYDIN SERGİSİ

13.09.2023 351

Ordu Penpe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Kurum Kültürünü Geliştirme Ekibi olarak ilk etkinliğimiz mezun öğrencilerimizden Alper Aydın'a ait Fata Morgana adlı sergiyi gezmek oldu. Alper Aydın'ın duygu ve düşünceleri ile doğanın işbirliğinden oluşan, geniş bir coğrafyada dört ayrı mekana yayılmış sergiyi gezmek çok keyifli ve eğitici oldu. Sergi boyunca bize eşlik eden  Alper Aydın tüm eserlerinin ortaya çıkış sürecini bizlerle paylaştı. Bu paylaşımları, eserleri anlayarak onlara farklı bakmamızı sağladı. Yıllar önce mezun ettiğimiz öğrencimiz Alper Aydın'ı sanatçı, eğitmen, dünya vatandaşı kimliği ile   görmek ve ondan kendi sanat felsefesine dair pek çok şey öğrenmekten duyduğumuz gurur ve mutluluğu ifade etmek zor. Kendisine sanat yolculuğunda ve yaşamının her anında başarı ve mutluluk diliyoruz. Teşekkür ederiyoruz.

Alper AYDIN KİMDİR

1989 yılında Ordu’da doğan sanatçı, Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nden sonra Ankara Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği Heykel ana sanat dalından mezun oldu. 2010 yılında Erasmus programıyla İtalya’da heykel, video ve performans üzerine eğitim aldı. “Türkiye’de Yeryüzü Sanatı” başlıklı teziyle Gazi Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitiminin ardından 2019 yılında “Performans Olarak Beden ve Doğa Diyaloğu” başlıklı teziyle Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Çalışmalarında içinde bulunduğu çevrenin fiziki koşulları ve doğanın kendine has akışını araştıran sanatçı, fotoğraf, heykel, yerleştirme, performans ve doğal malzemelerle yapılmış geçici düzenlemeler ile araziye müdahalelerde bulunuyor. Doğada gözlemleme, toplama veya yeni formlar ekleyerek bulunduğu yeri dönüştürme yoluyla geçici izler bırakıyor.

 

Fata Morgana

Fata Morgana, adını nadir görülen bir hava ve deniz olayından alır. Hava kütlelerinin dikey olarak dağılmasıyla oluşan bu fenomen, farklı yoğunluktaki hava katmanları arasında optik bir yansıma oluşturarak ufukta asılı bir nesne ya da nesneler topluluğu olarak belirmektedir. Sergi sıra dışı senaryolara dair imgelerin post-apokaliptik bir yansıması olarak tasarlanmıştır.Yeryüzünün jeolojik oluşumunu, Adem ile Havva'nın yaratılış mitini, insanoğlunun doğa ve yaşam ile kurduğu diyaloğu, insan sonrası Dünya'yı imleyen eserlerden oluşan Fata Morgana, sanatçının doğup büyüdüğü Yason Burnu'nu da içeren yaklaşık 100 hektarlık bir araziye yayılarak ziyaretçilerin eserleri doğadaki değişimlerle izlemesine olanak tanıyor.Bu bağlamda sergi bir sanat etkinliğinin yanı sıra doğanın, denizin, volkanik kayalıkların ve bölge tarihinin sanatla olan diyaloğunu da izleyicinin algısına sunuyor.

13-09-202313-09-202313-09-2023